Verleg de grenzen

van uw onderneming
Andere landen

Verleg de grenzen

van uw onderneming
Andere landen

Zaken doen in het buitenland? Ieder land kan een andere aanpak vragen. En doet dat ook! Afhankelijk van de van toepassing vande wetgeving in de landen waar het bedrijf een vestiging heeft zijn drie vormen van een internationaal verzekeringsprogramma mogelijk.

  • Freedom of Service
    Vestigingen in de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein of Noorwegen kunnen op basis van Freedom Of Service (FOS) worden meeverzekerd op de polis van de Belgische moedermaatschappij. Verzekeraars kunnen hier, zonder afgifte van een lokale polis, betaling van de Europese verzekeringsbelasting verzorgen. Overigens kan in een FOS land wel de verplichting bestaan om in dat land een verzekering af te sluiten
  • Non-admitted
    In bepaalde gevallen is het, ook voor landen buiten de Europese Unie, mogelijk om het lokale risico mee te verzekeren op de centrale polis in België. Het uitgeven van een lokale polis is hierbij niet noodzakelijk. Deze landen worden ‘non-admitted’ landen genoemd. Enkele voorbeelden zijn Australië, Singapore en de Verenigde Staten.
  • Admitted
    Bij de zogenaamde ‘admitted’ landen is het verplicht een lokale polis af te geven. In die landen is het niet toegestaan het risico te verzekeren op een centrale polis in België. De verzekeraar geeft in dit geval een lokale polis (via de lokale UNiBA-makelaar) uit die voldoet aan lokale wetgeving. Voorbeelden van ‘admitted’ landen zijn Brazilië, Rusland, India, China, Japan en Zwitserland.

Meer lezen hierover? Download de whitepaper Internationaal verzekeren.

Onze video's

Onze internationale partners vertellen u wat u moet weten om in het buitenland te kunnen ondernemen.

Verenigde Staten deel 1 - Welke verzekeringen zijn verplicht?
}
Belgiƫ deel 1 - Welke verzekeringen zijn verplicht?
}
Spanje deel 1 - Welke verzekeringen zijn verplicht?
}
Australiƫ deel 1 - Welke verzekeringen zijn verplicht?
}