Een eigen entiteit GmbH

Duitsland

Een eigen entiteit GmbH

Duitsland

Steeds meer ondernemingen starten een dochteronderneming in het buitenland, waaronder in buurland Duitsland. Overweegt u met uw bedrijf ook om deze stap te zetten? Dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. U wilt als bedrijf immers compliant zijn en niet in de problemen komen wanneer u zich niet aan de lokale wet- en regelgeving houdt.

 

Als u als Belgisch bedrijf een eigen entiteit (GmbH) start, zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van verzekeren. Zo kunt u de Duitse dochteronderneming aansluiten op de eigen verzekering, de Duitse dochteronderneming kan haar eigen verzekeringen regelen of u kunt als Belgische onderneming aangeven welke verzekeringsmakelaar de dochteronderneming moet gebruiken om de juiste verzekeringen af te sluiten. Deze vormen van verzekeren kennen echter verschillende nadelen, zoals het ontbreken van specifieke Duitse dekkingen, geen lokale ondersteuning, een gebrek aan afstemming en een grote kans op dubbele dekkingen en hiaten.

 

Wilt u deze nadelen en de risico’s daarop voorkomen wanneer u gaat ondernemen in Duitsland? Dan is er internationale afstemming nodig van het verzekeringspakket over verschillende landen heen, rekening houdend met lokale wet- en regelgeving en belastingen.