Engeland, Schotland, Wales en
Noord-Ierland

Verenigd Koninkrijk

Engeland, Schotland, Wales en
Noord-Ierland

Verenigd Koninkrijk

Verzeker uw succes.
Ook in het Verenigd Koninkrijk.

Nu het VK uit de EU is gestapt (Brexit) is het de vraag hoe om te gaan met bedrijven met een dochteronderneming in het VK. Er is geen deal op het gebied van financiële dienstverlening (verzekeringen). Dit brengt meerdere gevolgen met zich mee. Zo zijn Britse verzekeringsmakelaars niet langer in staat om klanten die in de EU zijn gevestigd rechtstreeks te adviseren. Makelaars kunnen nog steeds dekking regelen voor dochterondernemingen in het VK / EU, maar kunnen niet rechtstreeks met hen omgaan voor claims of polisaanpassingen.

BREXIT: De rol van verzekeringsmakelaars bij Belgisch-Engelse multinationals verandert!

Nu Engeland uit de EU is gestapt (Brexit) is het de vraag hoe om te gaan met Belgische bedrijven met een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk. En andersom. Er is geen deal op het gebied van financiële dienstverlening (verzekeringen).

 

Belgisch bedrijf met een dochteronderneming in het VK

  • Belgische verzekeringsmakelaars kunnen nog steeds dekking regelen voor dochterondernemingen in het VK, maar kunnen niet rechtstreeks met hen omgaan voor claims of polis aanpassingen.
  • Britse en EU-verzekeraars interpreteren de regels anders, waarbij velen erop staan dat afzonderlijke FOS- of lokale Britse polissen bij verlenging worden afgegeven aan een toegelaten verzekeringsmakelaar in het VK.
  • We zijn op de hoogte van situaties waarin EU-verzekeringsadviseur niet langer in staat zijn om wijzigingen aan te brengen in Britse risico’s onder een masterprogramma waar geen lokaal uitgegeven polis is.

Een Belgisch bedrijf met risico’s in het VK

Heeft uw onderneming risico’s in het Verenigd Koninkrijk maar geen entiteit (u heeft daar bijvoorbeeld voorraden liggen) dan mag u dat wel vanuit België blijven verzekeren.

 

Een Belgisch bedrijf is een dochteronderneming van een bedrijf in het VK

  • Britse adviseurs zijn niet langer in staat om klanten die in de EU zijn gevestigd rechtstreeks te adviseren, tenzij ze over de juiste vergunning beschikken.
  • Veel VK-bedrijven hebben verzekeringen afgesloten waar ook de Belgische dochter op is meeverzekerd.

Conclusie

Is uw onderneming een dochteronderneming van een bedrijf in het VK, of bent u een dochter van een VK onderneming   dan heeft u een lokale (Belgische) verzekeringsmakelaar nodig.  Beter nog: U heeft u Belgische verzekeringsmakelaar nodig met een internationaal netwerk.

 

Meer weten?

Neem contact met ons (p-p.casier@casier.be) op.

Samen met onze UK-partner bieden wij u een oplossing.